Vardagsmotion

Att motionera är viktigt för att hålla dig i form. Som tur är finns det minst en motionsform för alla vilket gör att du kan välja ett sätt som du tycker passar dig. Det kan handla om att gå ut och gå på promenad, ta en löprunda eller varför inte en tur på cykeln. Det spelar ingen roll hur du väljer att motionera, bara du känner att du får det gjort. Vardagsmotion kan vara den perfekta starten för dig som vill komma i form och inte har tränat särskilt mycket innan. Det gäller att börja lätt och sedan öka motionen efterhand.

Ta cykeln nästa gång du motionerar

Nästa gång du ska motionera kan du välja att ta cykeln. Ta en titt på dessa cyklar ifall du behöver köpa en ny. Det finns framförallt två sorter som vi kan använda oss i vår vardag, standardcykeln och sportcykeln. En standardcykel kanske du tar för att cykla en runda i normal takt för att komma ut i naturen eller köra till affären. Sportcykeln kan du använda för att träningscykla och kanske cykla längre distanser i snabbare takt. Standardcykeln är det bästa att börja med för din vardagsträning och du kan byta till sportcykel senare i fall du skulle vilja ha en större utmaning.

Vad är det positiva med cykling?

Det finns många bra anledningar till varför du ska välja att ta cykeln oftare. Det gör bland annat att du stärker hälsan då du får en bättre fysik och mår bättre mentalt. Genom att ta cykeln på tur kan du få miljöombyten vilken kan göra dig glad. Du kan också känna dig miljömedveten när du tar cykeln eftersom den inte kommer att utsöndra avgaser som bilar gör. Det går att komma fram nästan överallt med en cykel och det gör att du kan åka till helt nya platser som du tidigare kanske inte kunnat. Ekonomin kommer bli mindre lidande om du väljer att köpa en cykel.

Köp dig elcykel

Om du har långt till ditt arbete och tycker det känns drygt med en vanliga cykel så kan du köpa dig en elcykel. Batterierna laddas upp hemma och inomhus och du tar dig ungefär 5 mil på en laddning. Beror så klart på vilket typ av batteri och hur mycket uppför det är. Du kan ju på din arbetsplats ta in batteriet och ladda det även där. Med en elcykel så är det monterad en hjälpmotor så du måste trampa och får på så vis en viss motion. Den går ungefär 25 kilometer per timme så du får räkna på hur lång tid det skulle ta att använda elcykel till ditt arbete.