Se till att din hud mår bra

Att må bra kan komma i många olika former. Men just nu tänkte vi tala om vad som just får din hud att må bra. Och som du säkert redan listat ut är detta inte bara en enda sak. Och medan grundprinciperna är desamma för alla, har vi också var och en våra egna förutsättningar som måste tas i akt.

Motionera måttligt

Träning och motion är ju något vi alla mår bättre av. Och mycket tyder på att det gör gott för många olika aspekter av kroppen och hälsan. Om du inte redan visste det är motion också bra för huden då det ökar blodcirkulationen, minskar stresshormonet kortisol och främjar tillväxthormon. Men för mycket träning eller för hårda träningspass kan faktiskt bryta ned bra hormoner.

Använda hudvårdsprodukter

Hudvårdsprodukter av olika slag är också till väldigt stor hjälp för hudens hälsa. Men om du någonsin tittat runt bland hudvårdsprodukter vet du säkert att det finns ett otroligt stort utbud idag. Och ett problem här är ju att allas hud inte har samma behov. Medan somliga har torr hy lider andra av fet eller känslig hy. Att använda rätt sorts produkt för din hud är ett måste om du vill förbättra något hudtillstånd du har eller bara bibehålla en hälsosam hud.

God kosthållning

En av de absolut viktigaste faktorerna för god hälsa, och huden inkluderad, är att hålla en god kost. Att äta varierat och näringsrikt kan göra underverk för hela kroppen. Se till att äta rikligt med frukt och grönsaker, samt ett bra intag av både fett och proteiner.