Prova simning

Motion är nödvändigt för vår hälsa och vårt välmående. Det finns olika vägar att ta när det gäller motion, det vanligaste är att man ägnar sig åt att jogga eller springa. Problemet är att det inte passar alla i och med att det har en tendens att slita på kroppen. Är du möjligtvis en av de som mest får ont av att springa? Då kanske det är dags att prova på simning.

Skonsam träning

Att träna ska vara nyttigt och inte orsaka annan smärta än möjligtvis träningsvärk. Att springa belastar kroppen på ett sätt som inte alla klarar av, då kan man behöva en mer skonsam typ av träning. Simning belastar inte kroppen eftersom att man är näst intill tyngdlös i vattnet, man väger faktiskt bara runt 13% av sin kroppsvikt i bassängen. Förutom att minska belastningen så gör “tyngdlösheten” även dig rörligare vilket är bra för de som är lite stelare. Av dessa anledningar så är det en perfekt träningsform för den som är lite äldre men också för den som skadat sig och behöver rehabilitering.

Billig utrustning

Har man sysslat med fler sporter så vet man nog om att det lätt kan bli ganska dyrt med all utrustning som brukar behövas. Simning kräver i princip ingen utrustning förutom badkläder. Känner man att det behövs så kan man investera i simglasögon och möjligen en badmössa. Utöver det så är den enda utgiften ett medlemskap på en simhall.

Mångsidig träning

Det är vanligt att tro att simning bara är något för de som är intresserade av att förbättra sin kondition. Att simma är förvisso väldigt bra för konditionen, men det är även ett effektivt sätt att träna upp styrkan. Vatten fungerar som en motkraft och kan liknas med vikter i annan träning. En fördel är att du själv kan bestämma tempot på din träning, du kan till exempel tävla mot dina egna tider för att utvecklas. Du tränar alltså efter dina egna förutsättningar och preferenser.