Kroppen behov av vitaminer och mineraler

Idag finns finns det gott om forskning som visar på att mineraler och vitaminer är mycket viktiga komponenter för hälsa och välmående. Det finns en rad krämpor av olika slag som kan härledas till vitaminbrist. Flera faktorer spelar in när det gäller att tillgodogöra sig den näring vi behöver. Kosten är en synnerligen viktig faktor och en allsidig och näringsrik kost är grundläggande för vår hälsa.

Stress och allergier kan orsaka vitaminbrist

Att få i oss alla viktiga näringsämnen kan vara enkelt i teorin och svårare i praktiken. Många av oss idag lider av olika födoämnesallergier och redan där får näringsintaget en begränsning. Stress och andra livsstilsvanor tömmer också våra näringsdepåer och kan skapa bister i kroppen. Men som tur är finns det idag god hjälp att få, många gånger genom intag av ett enkelt kosttillskott av något slag.

Komplettera kosten med ett bra vitamintillskott

Den som har svårt att tillgodose sitt behov av vitaminer, spårämnen och mineraler kan ta dessa i form av receptfria preparat. Många gånger har de ett naturligt ursprung utan artificiella tillsatser. Hos oss i Sverige är exempelvis d-vitaminbrist ett känt fenomen, eftersom vi först och främst får det av solen. I välsorterade hälsokostaffärer kan du köpa vitamin D och på så vis understödja immunförsvaret med tillräckliga nivåer av vitmanet.